Περιποίηση Προσώπου: Μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για την πιο λαμπερή επιδερμίδα

περιποίση προσώπου
Η περιποίηση προσώπου αποτελεί το πιο βασικό κομμάτι για την υγεία της επιδερμίδας μας και πρέπει να του δίνουμε μεγάλη σημασία εάν θέλουμε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Τι περιλαμβάνει όμως μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου; Η περιποίηση προσώπου περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει να κάνει με την φροντίδα της επιδερμίδας, ανάλογα με τις ανάγκες της όπως επίσης και την ηλικία μας.

Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες και το πρόσωπο χρειάζεται συγκεκριμένη φροντίδα. Όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνονται και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. Παρακάτω θα προτείνουμε μια ρουτίνα που μπορούμε να ακολουθήσουμε με βάση την ηλικιακή ομάδα που ανήκουμε.

Πώς πρέπει να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας στην ηλικία των 20;

Σε αυτή την ηλικία οι ανάγκες του προσώπου μας είναι ελάχιστες. Χρειάζεται να κάνουμε ελάχιστα βήματα για να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας και δεν είναι απαραίτητο να την φορτώνουμε με πολλά προϊόντα και θεραπείες.

Ο καθαρισμός είναι ένα βασικό κομμάτι της περιποίησης για όλες τις ηλικίες.  Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας, θα διαλέξουμε και το κατάλληλο καθαριστικό. Έτσι θα  κρατήσουμε το δέρμα μας καθαρό από τους  καθημερινούς ρύπους και το περιττό σμήγμα. Ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνεται 2 φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ. Μετά το καθαριστικό μπορείς να εφαρμόσεις έναν ορό προσώπου με  ζωντανά προβιοτικά βακτήρια ή προβιοτικά εκχυλίσματα. Εφάρμοσε το προϊόν στο καθαρό και στεγνό πρόσωπό σου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορείς ακόμη να φτιάξεις τη δική σου μάσκα προσώπου με προβιοτικά αναμειγνύοντας γιαούρτι με μέλι. Εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Το επόμενο βήμα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε είναι η ενυδατική κρέμα. Αν η επιδερμίδα μας είναι αρκετά λιπαρή, χρειαζόμαστε μια πολύ λεπτόρρευστη κρέμα ή και σε κάποιες περιπτώσεις καθόλου.

Και αυτό είναι όλο! Το δέρμα μας δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω γιατί ανανεώνεται συνεχώς μόνο του. Προαιρετική είναι η χρήση μιας κρέμας νυκτός. Αν είμαστε κοντά στα 25, μπορούμε επίσης προαιρετικά να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ματιών για παραπάνω ενυδάτωση.

Charites Beauty and Spa και οι θεραπείες για περιποίηση προσώπου στα 20

Το Charites Beauty and Spa προτείνει τις δικές του θεραπείες για την περιποίηση του προσώπου στην ηλικία των 20.

Καθαρισμός προσώπου με ατμό: Απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμήγμα του προσώπου με έναν βαθύ καθαρισμό. Αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, μπορούμε να συνδυάσουμε τον καθαρισμό με την Acne Therapy.

ΑΗΑ Therapy: Ένας συνδυασμός με διάφορα οξέα χρησιμοποιείται για να μας χαρίσει ένα πλήρες αναζωογονημένο και ενυδατωμένο δέρμα. Μετά την θεραπεία η επιδερμίδα αναπλάθεται και έχει πιο λαμπερή όψη.

Oily Hydra Therapy: Φτιαγμένη για όσους έχουν λιπαρό δέρμα. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, ρυθμίζει την λιπαρότητα, και συσφίγγει τους πόρους.

Πώς πρέπει να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας στην δεκαετία των 30;

Στην ηλικία αυτήν οι ανάγκες της επιδερμίδας αυξάνονται καθώς η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται και γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς. Οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης εμφανίζονται σιγά σιγά και χρειάζεται να πάρουμε κάποια μέτρα για την πρόληψή τους.

Όπως και στην ηλικία των 20 έτσι και στην ηλικία των 30 η χρήση ενυδατικής κρέμας ,καθαριστικού και προβιοτικών είναι απαραίτητη. Η διαφορά είναι ότι εδώ θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε λίγα παραπάνω βήματα.

Η κρέμα ημέρας που θα επιλέξουμε μπορεί να είναι λίγο πιο εξειδικευμένη και να στοχεύει στη λείανση των ρυτίδων. Επιλέγουμε το καθαριστικό που μας ταιριάζει ανάλογα με το αν έχουμε λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα καθώς και η εφαρμογή κρέμας ματιών.

Η κρέμα νυκτός είναι προαιρετική και σε αυτή την ηλικία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιες μάσκες ενυδάτωσης και να ακολουθήσουμε κάποιες θεραπείες πιο εξειδικευμένες. Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι μια κρέμα ματιών.

Charites Beauty and Spa και οι κατάλληλες θεραπείες στα 30

Οι θεραπείες για όσες μπήκαν στα 30 είναι ίδιες με αυτές που προτείναμε παραπάνω. Μπορούμε όμως να δοκιμάσουμε δύο ακόμη θεραπείες που ενδείκνυνται για χρήση από τα 30 και άνω.

Μεσοθεραπεία: Με το  Dermapen -μια συσκευή με πολύ λεπτές βελόνες στην κεφαλή- εισάγονται στο χόριο ενεργά συστατικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενυδάτωση, λεύκανση, σύσφιξη, και αντιγήρανση της επιδερμίδας.

Ραδιοσυχνότητες rf: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ρυτίδων, όπως επίσης και για επιδερμική σύσφιξη. Είναι κατάλληλη για τις ηλικίες των 30 όπου πρωτοεμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης. Εφαρμόζεται και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υδρογονοθεραπεία :Το Υδρογόνο έχει αντιοξειδωτικές και κυτταροπροστατευτικές ιδιότητες, καθώς δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και τις μετατρέπει σε νερό. Παρέχει ενέργεια στα κύτταρα προστατεύοντας το DNA των κυττάρων. Αποτελεί την πιο πρωτοποριακή μέθοδο αντιγήρανσης, καθώς καταπολέμα τις ελεύθερες ρίζες που είναι ο βασικότερος παράγοντας πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Πώς πρέπει να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας στην δεκαετία των 40;

περιποίηση προσώπου στα 40

Στα 40, η επιδερμίδα μας αρχίζει να αλλάζει. Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές γίνονται πιο εμφανείς, και η επιδερμίδα μπορεί να χάσει τη λάμψη της. Για να διατηρήσετε μια υγιή και νεανική όψη, η σωστή φροντίδα του προσώπου είναι απαραίτητη.  Ξεκινήστε την ημέρα σας με τον καθαρισμό του προσώπου σας με ένα ήπιο καθαριστικό που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας. Εφαρμόστε ένα προϊόν με προβιοτικά για να ενισχύσετε το δερματικό φραγμό και να βελτιώσετε την υγεία της επιδερμίδας σας. Ολοκληρώστε με μια αντιοξειδωτική κρέμα για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τις ελεύθερες ρίζες και να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης.

Το βράδυ επαναλάβετε τον καθαρισμό του προσώπου σας για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, τη σκόνη και τους ρύπους της ημέρας. Χρησιμοποιήστε ένα αναπλαστικό προϊόν πλούσιο σε βιταμίνες, όπως ρετινόλη ή υαλουρονικό οξύ, για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας και να επιδιορθώσετε τις βλάβες. Τέλος, εφαρμόστε μια κρέμα ματιών για να μειώσετε τις σακούλες, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια σας.

Επιπλέον συμβουλές:

  • Ενυδατώστε: Πίνετε άφθονο νερό και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη.
  • Προστατεύεστε από τον ήλιο: Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με ευρύ φάσμα SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα, ακόμα και αν είναι συννεφιασμένη.
  • Καλός ύπνος: Φροντίστε να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ για να δώσετε στην επιδερμίδα σας χρόνο να αναζωογονηθεί.
  • Υγιεινή διατροφή: Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως για να θρέψετε την επιδερμίδα σας από μέσα προς τα έξω.
  • Διαχείριση του στρες: Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της επιδερμίδας σας. Βρείτε υγιείς τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος, όπως άσκηση, διαλογισμό ή γιόγκα.

Αυτή είναι μια βασική ρουτίνα περιποίησης που μπορείτε να προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες και στον τύπο της επιδερμίδας σας. Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για εξατομικευμένες συμβουλές και συστάσεις προϊόντων.

Charites Beauty and Spa και οι κατάλληλες θεραπείες στα 40

Στην ηλικία των 40, που οι ανάγκες για ενυδάτωση είναι μεγαλύτερες, έχουμε να προτείνουμε τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για αντιγήρανση.

Μεσοθεραπεία : Mη επεμβατική θεραπεία που ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητά της. Χρησιμοποιεί μικρές ποσότητες υαλουρονικού οξέος, βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών που εγχύονται στο δέρμα με λεπτές βελόνες. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών και χαλάρωσης.

Υδρογονοθεραπεία : Μη επεμβατική θεραπεία που συνδυάζει καθαρισμό, απολέπιση και ενυδάτωση. Χρησιμοποιεί υδρογόνο για να αφαιρέσει νεκρά κύτταρα, ρύπους και βακτήρια, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Endola : Μη επεμβατική θεραπεία που βασίζεται στην ενέργεια των ραδιοκυμάτων για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Βελτιώνει τη σφριγηλότητα, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, και χαρίζει στο δέρμα μια πιο νεανική όψη. Είναι ιδανική θεραπεία για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Ραδιοσυχνότητες RF : Επίσης μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να θερμάνει τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα και μειώνοντας τις ρυτίδες. Ιδανική για πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια.

Ablase : Μια πιο επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί λέιζερ CO2 για να αφαιρέσει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Βελτιώνει ρυτίδες, ουλές, δυσχρωμίες και χαλάρωση, χαρίζοντας στο δέρμα μια πιο λεία και νεανική όψη. Απαιτεί χρόνο αποθεραπείας

Πώς πρέπει να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας στην δεκαετία των 50;

Στα 50, η επιδερμίδα μας έχει αλλάξει σημαντικά. Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης έχει μειωθεί, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές είναι πιο έντονες, και η επιδερμίδα μπορεί να χάσει τη σφριγηλότητα και τη λάμψη της.

Για να διατηρήσετε μια υγιή και νεανική όψη, η σωστή φροντίδα του προσώπου είναι απαραίτητη. Ξεκινήστε την μέρα σας το πρωί με καθαρισμό του προσώπου σας με ένα ήπιο καθαριστικό που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας. Εφαρμόστε ένα προϊόν με προβιοτικά για να ενισχύσετε το δερματικό φραγμό και να βελτιώσετε την υγεία της επιδερμίδας σας. Ολοκληρώστε με ένα αντιηλιακό με ευρύ φάσμα SPF 30 ή υψηλότερο για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.

Το βράδυ επαναλάβετε τον καθαρισμό του προσώπου σας για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, τη σκόνη και τους ρύπους της ημέρας. Χρησιμοποιήστε ένα ορό με ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη C για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας, να μειώσετε τις ρυτίδες και να βελτιώσετε την υφή της. Εφαρμόστε μια ενυδατική και θρεπτική κρέμα προσώπου για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και απαλή. Εφαρμόστε μια κρέμα ματιών για να μειώσετε τις σακούλες, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια σας.

Επιπλέον συμβουλές:

  • Ενυδάτωση: Πίνετε άφθονο νερό και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη.
  • Υγιεινή διατροφή: Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως για να θρέψετε την επιδερμίδα σας από μέσα προς τα έξω.
  • Καλός ύπνος: Φροντίστε να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ για να δώσετε στην επιδερμίδα σας χρόνο να αναζωογονηθεί.
  • Διαχείριση του στρες: Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της επιδερμίδας σας. Βρείτε υγιείς τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος, όπως άσκηση, διαλογισμό ή γιόγκα.
  • Προστασία από τον ήλιο: Χρησιμοποιήστε ένα αντιηλιακό με ευρύ φάσμα SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα, ακόμα και αν είναι συννεφιασμένη. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος.

Charites Beauty and Spa και οι κατάλληλες θεραπείες στα 50 και άνω

περιποίηση προσώπου δερμοαπόξηση

Χαρίζουμε στην ώριμη ηλικία μας ένα δώρο νεότητας με μια επίσκεψη στους ειδικούς του Charites Beauty and Spa. Προτείνουμε τις πιο εξελιγμένες θεραπείες για την καταπολέμηση των έντονων ρυτίδων.

Μεσοθεραπεία : Mη επεμβατική θεραπεία που ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητά της. Χρησιμοποιεί μικρές ποσότητες υαλουρονικού οξέος, βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών που εγχύονται στο δέρμα με λεπτές βελόνες. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών και χαλάρωσης.

Υδρογονοθεραπεία : Μη επεμβατική θεραπεία που συνδυάζει καθαρισμό, απολέπιση και ενυδάτωση. Χρησιμοποιεί υδρογόνο για να αφαιρέσει νεκρά κύτταρα, ρύπους και βακτήρια, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Endola : Μη επεμβατική θεραπεία που βασίζεται στην ενέργεια των ραδιοκυμάτων για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Βελτιώνει τη σφριγηλότητα, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, και χαρίζει στο δέρμα μια πιο νεανική όψη. Είναι ιδανική θεραπεία για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Ablase : Μια πιο επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί λέιζερ CO2 για να αφαιρέσει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Βελτιώνει ρυτίδες, ουλές, δυσχρωμίες και χαλάρωση, χαρίζοντας στο δέρμα μια πιο λεία και νεανική όψη. Απαιτεί χρόνο αποθεραπείας

Εξωσώματα : Η θεραπεία προσώπου με εξωσώματα είναι μια σχετικά νέα, μη επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιεί τα δικά σας εξωσώματα για την αναζωογόνηση και την αναζωογόνηση του δέρματός σας. Τα εξωσώματα είναι μικροσκοπικά κυστίδια που απελευθερώνονται από τα κύτταρά σας. Περιέχουν πρωτεΐνες, mRNA, miRNA και άλλα μόρια που μπορούν να βοηθήσουν στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση των κυττάρων. Τα εξωσώματα έχουν δειχθεί ότι έχουν πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αναζωογόνησης του δέρματος, της μείωσης της φλεγμονής και της προώθησης της ανάπτυξης των κυττάρων. Στη θεραπεία προσώπου με εξωσώματα, λαμβάνεται ένα μικρό δείγμα αίματος από εσάς. Αυτό το δείγμα αίματος επεξεργάζεται στη συνέχεια για να απομονωθούν τα εξωσώματά σας. Τα εξωσώματά σας εγχύονται στη συνέχεια στο δέρμα σας στο πρόσωπο, το λαιμό ή το ντεκολτέ σας.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας προσώπου με εξωσώματα;

  • Μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών
  • Βελτίωση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος
  • Λάμψη και ομοιόμορφη όψη δέρματος
  • Μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας
  • Βελτίωση της υφής του δέρματος
  • Σtimulaση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 2310 242 243. Μπορούμε να σου λύσουμε οποιαδήποτε απορία και μέσω email, ακόμα και να κλείσεις το ραντεβού σου από την online φόρμα μας.

Για τις προσφορές και τα νέα μας μπορείς να ενημερωθείς από στην σελίδα μας στο Facebook.