Θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας! Ένα πρόβλημα για το οποίο υπάρχει λύση!

Θεραπείες καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα, η γνωστή “φλούδα πορτοκαλιού”, αποτελεί ένα συχνό δερματικό πρόβλημα που αγγίζει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, ανεξαρτήτως ηλικίας ή βάρους.

Ενώ η γενετική προδιάθεση και η κληρονομικότητα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, η επιρροή του τρόπου ζωής δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Παράγοντες όπως η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το άγχος και η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Σήμερα, η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας δεν αποτελεί πλέον άπιαστο όνειρο. Έχουμε στη διάθεσή μας πληθώρα μεθόδων, τόσο προληπτικών όσο και θεραπευτικών μεθόδων κατά της κυτταρίτιδας , που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την όψη του δέρματός μας και να αποκτήσουμε μια πιο λεία και σφριγηλή όψη.

Τι είναι ακριβώς η κυτταρίτιδα που τόσο μας ταλαιπωρεί;

καταπολέμηση κυτταρίτιδας τροφές

Ουσιαστικά η κυτταρίτιδα είναι η ανομοιογενής κατανομή μορίων λίπους στον συνδετικό ιστό και η κατακράτηση, κυρίως, νερού σ’ αυτόν,  γεγονότα τα οποία συμβάλλουν στη χαλάρωση και την προοδευτική υποχώρησή του στην πίεση τους, με αποτέλεσμα την αλλαγή τόσο της υφής και της εξωτερικής του όψης, όσο και την δημιουργία εξωτερικών ανωμαλιών.

Συνήθως εμφανίζεται στους γλουτούς, στους μηρούς (και γενικά στα πόδια), στην κοιλιά και στα μπράτσα. Αυτό το πρόβλημα κυρίως απασχολεί τον γυναικείο πληθυσμό, καθώς πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό του φύλου μας. Δεν έχει σημασία αν είσαι λεπτή ή έχεις κάποια παραπανίσια κιλά.

 Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως βάρους και ηλικίας. Φυσικά υπάρχουν πολλά αίτια που την προκαλούν και διάφορα είδη, τα οποία θα δούμε και θα αναλύσουμε παρακάτω.

Ποιοι είναι οι λόγοι εμφάνισης της κυτταρίτιδας;

  • Καθιστική ζωή: μια καθημερινότητα χωρίς άσκηση και με ελάχιστη κίνηση και δραστηριότητα μπορεί να ευνοήσει την κυτταρίτιδα να κάνει την εμφάνισή της.
  • Καταχρήσεις: το κάπνισμα, το αλκοόλ, ακόμα και το στρες παίζουν σημαντικό ρόλο
  • Κακή διατροφή: η σωστή και υγιεινή διατροφή είναι το Α και το Ω για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
  • Κληρονομικότητα: όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι γενετικοί παράγοντες είναι ένα βασικό αίτιο για την ύπαρξή της.
  • Κακή κυκλοφορία του αίματος: δυσκολεύει την διαδικασία για την καύση λίπους και επιταχύνει την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας.

Φταίει μόνο η κακή καθημερινότητα και η λάθος διατροφή;

Εκτός από τα παραπάνω, πολλές φορές υπάρχουν και παθολογικά αίτια που την προκαλούν, όπως π. χ. κακή λειτουργία του ήπατος, ενδοκρινολογικές διαταραχές, διαταραχές των φλεβών και των λεμφαγγείων, δυσλειτουργία του εντέρου.

Τα στάδια ανάπτυξής και ο βαθμός δυσκολίας για την καταπολέμηση κυτταρίτιδας

  1. 1ο στάδιο: Όταν εμφανίζεται μόνο όταν πιέζεις το σημείο με τα χέρια σου, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο διότι είναι και το πιο ιάσιμο.
  2. 2ο στάδιο: Όταν γίνεται αντιληπτή και χωρίς να πιέσεις το προβληματικό σημείο. Εάν στέκεσαι όρθια και με γυμνό μάτι μπορείς να την διακρίνεις, σημαίνει ότι έχει ήδη εγκατασταθεί στο σώμα σου.
  3. 3ο στάδιο: και τελευταίο, είναι όταν μαζί με την ψηλάφηση συνοδεύεται και από πόνο. Πρόκειται και για την πιο δύσκολη περίπτωση αντιμετώπισης.

Εφόσον λοιπόν αναλύσαμε εξονυχιστικά τι είναι και πώς προκαλείται η κυτταρίτιδα, ας περάσουμε και στους τρόπους αντιμετώπισης που ποικίλλουν ανάλογα με ποια μέθοδο θα διαλέξεις να ακολουθήσεις.

Φυσικοί τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας 

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την καταπολέμηση κυτταρίτιδας

Μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή θα βοηθήσει αρκετά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Φυσικά δε μιλάμε για αυστηρές και εξαντλητικές δίαιτες που το μόνο που θα φέρουν είναι αντίθετα αποτελέσματα.

 Το μυστικό είναι να αποφεύγεις τα πολλά λιπαρά και το junk food. Όπως και να το κάνουμε, αυτές οι τροφές, όσο δελεαστικές και να ακούγονται, συμβάλλουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Με τι να αντικαταστήσεις το αγαπημένο σου junk food

Αντί για αυτά, μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητά σου υγιεινά σνακ, τα οποία  έχουν λιγότερες θερμίδες  και λιπαρά. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, μπορείς να αποφεύγεις όσο περισσότερο μπορείς τα γλυκά, να περιορίσεις τα τηγανητά και το αλάτι, να μειώσεις τα αναψυκτικά, αλλά και το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Από την άλλη, καλό θα ήταν να προσθέσεις στην διατροφή σου τα φρούτα και  τα λαχανικά, και να τα προτιμάς  βραστά ή ψημένα. Κυρίως να πίνεις άφθονο νερό, να καταναλώνεις όσπρια, δημητριακά και φαγητά με υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών όπως το ψάρι, τα αυγά και το άπαχο κρέας.

Η συχνή άσκηση και γυμναστική πρέπει να γίνει τρόπος ζωής

Μαζί με τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να κάνεις και μερικές ασκήσεις γυμναστικής για να βοηθήσεις την διαδικασία λίγο παραπάνω. Η γυμναστική που θα επιλέξεις δεν χρειάζεται να είναι έντονη.

Ακόμα και μισή ώρα περπάτημα να κάνεις κάθε μέρα θα παίξει θετικό ρόλο. Μπορείς να βρεις ακόμα ασκήσεις που θα κάνεις στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό και βάρη και να διαλέξεις πόσες φορές την εβδομάδα έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε αυτές.

Μη επεμβατικές μέθοδοι για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Ας περάσουμε τώρα και στις μη επεμβατικές μεθόδους για την καταπολέμηση κυτταρίτιδας. Το Charites Beauty and Spa είναι εδώ για σου δώσει τα καλύτερα  δυνατά αποτελέσματα στις πιο προσιτές τιμές που θα βρεις ποτέ!

Θα μιλήσουμε για τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές θεραπείες που μπορούμε προσφέρουμε ώστε να είσαι ενημερωμένη για όλα.

 Ηλεκτροθεραπεία: Τι είναι και πώς εφαρμόζεται

καταπολέμηση κυτταρίτιδας άμεσα

Το  Genesis είναι ένα μηχάνημα παθητικής γυμναστικής με pads τα οποία τοποθετούνται σε όλο το σώμα και γυμνάζουν διάφορες μυϊκές ομάδες.   Έχει 16 διαφορετικά προγράμματα τα οποία μπορούν να επιφέρουν  σύσφιξη, λιποδιάλυση και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Μπορεί να αντικαταστήσει έως και τρεις ώρες εντατικής γυμναστικής.

Το σώμα σμιλεύεται και το δέρμα γίνεται πιο λείο και σφριγηλό. O προτεινόμενος αριθμός συνεδρίων είναι από 12 έως 24 και αντίο κυτταρίτιδα και χαλάρωση.

Μεσοθεραπεία:  Πότε χρησιμοποιείται και πώς λειτουργεί

Η μεσοθεραπεία είναι επίσης μία αποτελεσματική  θεραπεία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια διαδικασία που βοηθά τις τοξίνες του σώματος να αποβάλλονται με ένα μείγμα ουσιών που διεισδύει με την βοήθεια του Dermapen (στυλό με περιστρεφόμενη κεφαλή με βελόνες που “τραυματίζουν” ελαφρά την επιδερμίδα ώστε να εισχωρήσουν τα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούνται κατά τη θεραπεία στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος).

Οι ουσίες αυτές που χρησιμοποιούνται είναι καφεΐνη, αμινοφυλλίνη, διμεθυλαμινοαιθανόλη, βιταμίνες, γλυκολικό οξύ, αντιοξειδωτικοί παράγοντες, L-καρνιτίνη, κολλαγενάση, φωσφατιδυλοχολίνη. Τα αποτελέσματα και η ολοκληρωτική καταπολέμηση κυτταρίτιδας είναι ορατά μετά από 8 περίπου συνεδρίες και το κόστος της είναι από 100€.

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας με την μέθοδο Μάλαξης

 κυτταρίτιδα στους γλουτούς

Η μάλαξη μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον υποδόριο συνδετικό ιστό, στον οποίο μορφοποιείται η κυτταρίτιδα. Το δέρμα γίνεται πιο ζωντανό, πιο λαμπερό και πιο λείο.  Παράλληλα διεγείρεται η μικροκυκλοφορια, αυξάνεται η παροχετευτική ικανότητα του λεμφικού συστήματος με αποτέλεσμα τον καλύτερο μεταβολισμό των κυττάρων ,την απομάκρυνση των άχρηστων στοιχείων των ιστών και την,  ως εκ τούτου, μείωση των μαλθακών εξοιδήσεων και λείανση των οζιδίων. Το μασάζ πραγματοποιείται με θεραπείες Phytomer, προϊόντα πλούσια σε διαφορά είδη φυκιών που εξαλείφουν την κυτταρίτιδα.

Endola : Η θεραπεία Endola αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο που στοχεύει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, βελτιώνοντας την όψη και την υφή του δέρματος.Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος με ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες .Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λεμφικής αποστράγγισης. Προσφέρει σύσφιξη του δέρματος και μείωση της κυτταρίτιδας. Η επιδερμίδα γίνεται λεία και ομοιόμορφη.Βασίζεται σε συνδυασμό τεχνολογιών, όπως:

  • Κρουστικός υπέρηχος: Διασπά τα λιποκύτταρα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Ραδιοσυχνότητες: Διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε σύσφιξη του δέρματος.
  • Υπέρυθρο φως: Βοηθά στην αποσύνθεση του λίπους και στην τόνωση της λεμφικής αποστράγγισης.

Κρουστικός υπέρηχος : Ο κρουστικός υπέρηχος αποτελεί μια μη επεμβατική θεραπεία που στοχεύει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, βελτιώνοντας την όψη και την υφή του δέρματος. Λειτουργεί με την εκπομπή ηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας, τα οποία διασπούν τα λιποκύτταρα, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου: Η διέγερση από τα ηχητικά κύματα αυξάνει την ροή του αίματος και της λέμφου στην περιοχή, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση των τοξινών και στην καλύτερη οξυγόνωση των ιστών και βοηθά στην παραγωγής κολλαγόνου: Ο κρουστικός υπέρηχος διεγείρει τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο, οδηγώντας σε σύσφιξη του δέρματος και μείωση της χαλάρωσης.

Μπορείς να βρεις όλες τις θεραπείες προσώπου και σώματος ! Κλείσε το ραντεβού σου ή κάλεσέ μας στο 2310 242 243. Θα μας βρείς επίσης στο facebook