Αντιγήρανση προσώπου : Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις. Μάθε τους Καλύτερους Τρόπους Πρόληψης

Μία περιποιημένη γυναίκα τρίτης ηλικίας με νεανικό πρόσωπο

Η αντιγήρανση του προσώπου είναι σημαντική για πολλούς λόγους, τόσο ψυχολογικούς όσο και σωματικούς. Η εμφάνιση του προσώπου μας παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθησή και την αυτοεκτίμησή μας. Όταν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, νιώθουμε πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι. Η αντιγήρανση προσώπου μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε μια νεανική και υγιή όψη, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας και να μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφοι. Επίσης, η αίσθηση ότι φροντίζουμε τον εαυτό μας και διατηρούμε μια υγιή όψη μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογική μας ευεξία. Η αντιγήρανση προσώπου μπορεί να αποτελέσει μια προσωπική ικανοποίηση για πολλούς ανθρώπους. 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αντιγήρανση προσώπου δεν είναι απλώς θέμα ματαιοδοξίας. Μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογική μας ευεξία, στις κοινωνικές μας σχέσεις και στη φυσική μας υγεία.

Πρόληψη της γήρανσης προσώπου

Αν και η γήρανση είναι αναπόφευκτη, υπάρχουν τρόποι για να επιβραδύνουμε τη διαδικασία και να διατηρήσουμε μια νεανική όψη:

  • Υγιεινή διατροφή: Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχα πρωτεΐνες μπορεί να θρέψει το δέρμα σας και να το προστατεύσει από βλάβες.
  • Κάπνισμα: Το κάπνισμα βλάπτει το δέρμα και επιταχύνει τη γήρανση. Αν καπνίζετε, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την υγεία του δέρματός σας και τη συνολική σας υγεία είναι να το κόψετε.
  • Καλή ποιότητα ύπνου: Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την αποκατάσταση του δέρματός σας από τις καθημερινές φθορές. Στόχος σας να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ.
  • Περιποίηση δέρματος: Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης δέρματος που ταιριάζουν στον τύπο δέρματός σας και περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C.
  • Διαχείριση στρες: Το χρόνιο στρες μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Βρείτε υγιείς τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος, όπως η άσκηση, η γιόγκα ή ο διαλογισμός.

Θεωρητικά, ο ανθρώπινος οργανισμός μετά την ηλικία των 25 μπαίνει στη διαδικασία της γήρανσης, η οποία συντελείται βαθμιαία, περίπου κατά 1% κάθε χρόνο. Πότε όμως θεωρείται ότι έχουμε μπει στην ‘τρίτη ηλικία’; Οι γιατροί θεωρούν ότι μετά τα 75 χρόνια ζωής κάποιος θεωρείται ηλικιωμένος.

Φυσικά δεν υπάρχει τρόπος για να καταστείλουμε την διαδικασία της φυσικής γήρανσης. Είναι κάτι που συμβαίνει από τότε που υπάρχει το ανθρώπινο είδος και αποτελεί την φυσική εξέλιξη του ανθρώπου.

Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τα σημάδια της εμφάνισης της, όπως και να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, καθώς η γήρανση δεν εκδηλώνεται μόνο επιφανειακά αλλά μας επηρεάζει και οργανικά.

Ποιες είναι οι εξωτερικές αλλαγές που παρατηρούνται στο πρόσωπό μας;

αντιγήρανση προσώπου πρόληψη

Οι εξωτερικές αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εμφάνισή μας είναι και αυτές που γίνονται πιο γρήγορα αντιληπτές στον χρόνο. Γι’ αυτές ανησυχούμε περισσότερο και φοβόμαστε ότι θα παρατηρήσουν και οι άλλοι ότι μεγαλώνουμε.

Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης φαίνονται περίπου μετά τα 25 χρόνια. Ξεκινάνε με μικρές ρυτίδες έκφρασης. Αυτές εμφανίζονται στο χαμόγελο και στο μέτωπο.

Όσο περισσότερο μεγαλώνουμε, σε τόσο περισσότερα σημεία εμφανίζονται, και με μεγαλύτερη ένταση. Στο πόδι της χήνας, κάτω απ’ τα μάτια, στο λαιμό και γενικά σε όλο το πρόσωπο.

Στη συνέχεια, αρχίζουν να εντοπίζονται σε όλο το σώμα με την μορφή χαλάρωσης, καθώς και με ρυτίδες. Το σώμα αρχίζει να μικραίνει και να μαζεύει και να γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Κάτι που φυσικά δεν μας αρέσει και μας στεναχωρεί.

Τι μπορείς να κάνεις για να καθυστερήσεις τα σημάδια γήρανσης;

Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι αδύνατο να αντιστρέψουμε την διαδικασία της γήρανσης αλλά μπορούμε να επέμβουμε για να καθυστερήσουμε ή και να αλλάξουμε παροδικά την διαδικασία.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής γενικότερα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όλο αυτό. Η ενσωμάτωση της γυμναστικής και της άσκησης στην καθημερινότητα σου μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην συνολικότερη υγεία αλλά και στο δέρμα σου. Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και η κατανάλωση όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένων τροφίμων σίγουρα θα έχει θετική επίδραση στο δέρμα σου. Η εσωτερική ενυδάτωση αλλά και η εξωτερική ενυδάτωση του δέρματος αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα.

Ο καθαρισμός προσώπου είναι το άλφα και το ωμέγα. Ξεκινήστε την ημέρα σας με τον καθαρισμό του προσώπου σας με ένα ήπιο καθαριστικό που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας.  Εφαρμόστε έναν ορό με προβιοτικά στο πρόσωπό σας. Τα προβιοτικά βοηθούν στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού, προστατεύοντας το δέρμα σας από εξωτερικούς παράγοντες και ενισχύοντας την άμυνά του. Χρησιμοποιήστε μια αντιοξειδωτική και λευκαντική κρέμα προσώπου. Η αντιοξειδωτική κρέμα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Η λευκαντική κρέμα θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη όψη του δέρματος και στη μείωση των δυσχρωμιών. Ολοκληρώστε την πρωινή σας ρουτίνα με ένα αντιηλιακό με ευρύ φάσμα SPF 30 ή υψηλότερο. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB του ήλιου, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος.

Το βράδυ επαναλάβετε τον καθαρισμό του προσώπου σας για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, τη σκόνη και τους ρύπους της ημέρας. Εφαρμόστε μια θρεπτική και ενυδατική κρέμα προσώπου. Η κρέμα προσώπου θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και την θρέψη του δέρματός σας όσο κοιμάστε. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών για να μειώσετε τις σακούλες, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια σας. Η κρέμα ματιών είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια και μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της όψης και της υφής του δέρματός σας.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες μη επεμβατικές μέθοδοι στην αισθητική που έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές και με την δράση τους προλαμβάνουμε, καθυστερούμε και βελτιώνουμε τα σημάδια του γήρατος.

Αντιγήρανση προσώπου με την βοήθεια της αισθητικής

αντιγήρανση προσώπου περιποίηση

Στο Charites Beauty and Spa θα βρεις τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της αντιγήρανσης του προσώπου. Θα σου προτείνουμε τις καλύτερες θεραπείες που μπορείς να κάνεις για να δώσεις ένα δώρο στον εαυτό σου!

Endola : Πρόκειται για μη επεμβατική θεραπεία που βασίζεται στην ενέργεια των ραδιοκυμάτων για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Βελτιώνει τη σφριγηλότητα, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, και χαρίζει στο δέρμα μια πιο νεανική όψη. Κατάλληλη για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Υδρογονοθεραπεία: Μη επεμβατική θεραπεία που καθαρίζει, ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Χρησιμοποιεί υδρογόνο για να αφαιρέσει νεκρά κύτταρα, ρύπους και βακτήρια, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα. Ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Plasma Microcurrent:Μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί ρεύμα plasma για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Βελτιώνει τη σφριγηλότητα, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, και χαρίζει στο δέρμα μια πιο νεανική όψη. Κατάλληλη για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Ablase: Είναι επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί λέιζερ CO2 για να αφαιρέσει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Βελτιώνει ρυτίδες, ουλές, δυσχρωμίες και χαλάρωση, χαρίζοντας στο δέρμα μια πιο λεία και νεανική όψη. Απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.

Έξω Σώματα: Μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί τα δικά σας έξω σώματα για την αναζωογόνηση και την αναζωογόνηση του δέρματός σας. Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, βελτιώνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα, και χαρίζει στο δέρμα μια πιο λαμπερή όψη.

Μεσοθεραπεία: Μη επεμβατική θεραπεία που ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητά της. Χρησιμοποιεί μικρές ποσότητες υαλουρονικού οξέος, βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών που εγχύονται στο δέρμα με λεπτές βελόνες. Ιδανική για την αντιμετώπιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών, χαλάρωσης και θαμπάδας.

Το Charites Beauty and Spa βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα Καρόλου Ντηλ 11. Μπορείς να μας καλέσεις στο 2310 242 243 ή να επισκεφθείς την σελίδα μας στο Facebook. Ακόμη, μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου online.