Ακμή και θεραπείες. Απόκτησε το πιο λαμπερό πρόσωπο με λίγα βήματα.

ακμή

Τι είναι η ακμή;

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί έφηβους και ενήλικους. Ένα αισθητικό πρόβλημα με βαθύτερες αιτίες και σημασία, όπως και πολλές διακυμάνσεις στα στάδια του.

Είναι μια πάθηση που αφορά το δέρμα μας και το εσωτερικό του. Το περιττό σμήγμα και η περιττή λιπαρότητα φράζει τους πόρους και έτσι δημιουργούνται τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.

Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις ακμής και στην ενήλικη ζωή. Το 80% των ατόμων εμφανίζει κάποια στιγμή στην ζωή του κάποιο είδος ακμής.

Από που προέρχεται; Ποιος είναι ο λόγος που εμφανίζεται;

Οι λόγοι που εμφανίζεται η ακμή είναι αρκετοί και παίζουν πολλά πράγματα ρόλο:

  • Συνήθως οι λιπαρές επιδερμίδες εμφανίζουν πιο εύκολα ακμή διότι παράγουν φυσικά παραπάνω σμήγμα.
  • Η κληρονομικότητα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνισή της.
  • Οι ορμόνες. Ένας λόγος που αφορά και ταλαιπωρεί κυρίως της γυναίκες και είναι πολύ συχνός. Τα αυξημένα ανδρογόνα είναι ένα ορμονικό πρόβλημα που εμφανίζει σπυράκια κυρίως στην ενήλικη ζωή των γυναικών.
  • Υπάρχει ένα μικρόβιο το οποίο ονομάζεται Propionibacterium acnes και προκαλεί φλεγμονές όταν υπάρχει πρόβλημα ακμής.
  • Το άγχος και το στρες επίσης είναι ένας πολύ σημαντικός λόγους που πολλές φορές εμφανίζουμε σπυράκια.
  • Ακόμη, τα στεροειδή χάπια και η χρήση καλλυντικών που δεν ταιριάζουν στο δέρμα μας, επιβαρύνουν την κατάσταση των φραγμένων πόρων.

Ποιοι είναι οι τύποι ακμής που υπάρχουν;

Υπάρχουν 3 βασικά στάδια και τύποι ακμής τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις τι ακριβώς γίνεται στο πρόσωπό σου και να διαλέξεις την καλύτερη θεραπεία που σου ταιριάζει.

Ήπια μορφή ακμής: Στην ήπια μορφή ακμής έχουμε τους ανοιχτούς και κλειστούς φαγέσωρες. Τα γνωστά σε όλους μας μαύρα και άσπρα στίγματα. Όταν μιλάμε για τα άσπρα στίγματα, εννοούμε τους φραγμένους πόρους που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον αέρα.

Από την άλλη, τα μαύρα στίγματα είναι εκείνα που έχουν έρθει σε επαφή με τον αέρα και έχουν οξειδωθεί, γι’ αυτό και το μαύρο τους χρώμα. Αυτή η μορφή ακμής δεν είναι φλεγμονώδης και είναι σχεδόν ανώδυνη.

Μέτριας μορφής ακμή: Εδώ συναντάμε φλύκταινες και βλατίδες. Αυτού του είδους η ακμή εμφανίζεται σε πρόσωπο, πλάτη και θώρακα και πρόκειται για μια φλεγμονώδη κατάσταση.

Τα σπυράκια αυτά μπορούν να εμφανίσουν πύον και αίμα και να γίνουν επίπονα και ενοχλητικά. Επίσης, είναι πιθανό να δημιουργήσουν σημάδια και ουλές στο πρόσωπο.

Οξείας μορφής ακμή: Αποτελεί την πιο δύσκολη μορφή ακμής και την πιο επώδυνη. Μιλάμε για πολλές μορφές με πολλά χαρακτηριστικά αλλά θα αναφέρουμε την πιο κοινή που μας απασχολεί και περισσότερο.

Μια βαριά μορφή ακμής είναι η κυστική. Αποτελείται από εσωτερικά σπυράκια και φραγμένους πόρους σε βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Οι άνδρες εμφανίζουν περισσότερο αυτόν το τύπο ακμής καθώς τα ανδρογόνα είναι το βασικό αίτιο.

Για τον λόγο αυτό και οι γυναίκες βλέπουν τέτοια σπυράκια κατά την έμμηνο ρύση. Συνήθως είναι ερυθρά, κάτω από το δέρμα και προκαλούν πόνο κατά το άγγιγμα. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και ουλές στο δέρμα.

Σε ποια σημεία εμφανίζεται η ακμή;

Μπορεί να κάνει την εμφάνισή της σε πολλά σημεία του σώματος και καθένα από αυτά φανερώνει και τον λόγο ύπαρξής της. Εμφανίζεται στο πρόσωπο, στα μάγουλα, στο στήθος, στην πλάτη, στο λαιμό.

Ανάλογα και με τον τύπο της ακμής που εντοπίζεται αλλά και το σημείο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπισή της.

Πως θα αντιμετωπίσεις την ακμή και τα σημάδια της;

ακμή αντιμετώπιση

Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι όλης της διαδικασίας. Αρχικά, χρειάζεται να αναγνωριστεί ο τύπος της ακμής και ο λόγος που την προκαλεί. Ένας ειδικός θα σε βοηθήσει να έχεις μια σωστή διάγνωση.

Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ήπια μορφή ακμής ο τρόπος είναι πιο απλός. Οι τοπικές κρέμες και ο ειδικός καθαρισμός προσώπου είναι αυτά που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Επίσης, η χρήση των σωστών καλλυντικών ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου θα βοηθήσει πολύ τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Όταν, από την άλλη, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πιο σοβαρές καταστάσεις ακμής, οι τοπικές θεραπείες ενός ειδικού σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητα.

Τα αντισυλληπτικά και τα χάπια με ισοτρετινοΐνη είναι αυτά που χορηγούνται πιο συχνά. Ένας αισθητικός μπορεί να σου προτείνει και να εφαρμόσει συγκεκριμένες θεραπείες για την ακμή σου οι οποίες σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα λύσουν το πρόβλημα.

To να καταβάλεις το άγχος και το στρες θα αλλάξει πολλά στο πρόσωπό σου. Ακόμα και μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή θα επαναφέρει τον οργανισμό σου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οι θεραπείες ακμής του Charites Beauty and Spa

ακμή ενηλίκων

Το Charites Beauty and Spa διαθέτει θεραπείες για κάθε τύπο ακμής και για κάθε τύπο επιδερμίδας. Μπορείς να μας επισκεφθείς για να σε δούμε και να βρούμε λύση στο πρόβλημά σου. Παρακάτω θα μιλήσουμε λίγο για τις υπηρεσίες μας ώστε να έχεις μια βασική ιδέα!

Acne Therapy: Πρόκειται για μια θεραπεία που καταπολεμά το βακτήριο Propionibacterium Acnes το οποίο προκαλεί την ακμή. Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και προσφέρει αντιμικροβιακή δράση.

Οι πόροι γίνονται πιο σφιχτοί και η υφή της επιδερμίδας βελτιώνεται. Θα βρεις τη θεραπεία στο Charites Beauty and Spa στην τιμή των 45€.

Regulation AHA Therapy: Η συγκεκριμένη θεραπεία αναπλάθει την επιδερμίδα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα το δέρμα. Βοηθάει στα σημάδια και τις ουλές της ακμής. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και το κόστος της ανέρχεται στα 45€ ανά συνεδρία.

Που θα μας βρεις!

Επισκέψου τον χώρο μας στην Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους 4 στον 4ο όροφο και γνώρισε την απόλυτη θεραπεία από 70€ μόνο 50€!

Το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι 2310 242 243. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και μέσω email, ακόμα και να κλείσεις το ραντεβού σου από την online φόρμα μας.

Για νέα και προσφορές ενημερώσου στην σελίδα μας στο Facebook. Πάρε μέρος στους διαγωνισμούς μας και κέρδισε απίστευτα δώρα.