Αντιγήρανση προσώπου, όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις. Μάθε τους καλύτερους τρόπους πρόληψης.

antigiransi-prosopou

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι έρχεται η φυσική γήρανση; Υπάρχει πρόληψη για την αντιγήρανση προσώπου;

Έτσι όπως γεννιόμαστε έτσι και κάποια  στιγμή της ζωής μας μπαίνουμε στην διαδικασία της γήρανσης. Η αντιγήρανση προσώπου είναι το μεγαλύτερο θέμα των περισσότερων ανθρώπων και κυρίως των γυναικών.

Θεωρητικά, ο ανθρώπινος οργανισμός μετά την ηλικία των 25 μπαίνει στη διαδικασία της γήρανσης, η οποία συντελείται βαθμιαία, περίπου κατά 1% κάθε χρόνο. Πότε όμως θεωρείται ότι έχουμε μπει στην ‘τρίτη ηλικία’; Οι γιατροί θεωρούν ότι μετά τα 75 χρόνια ζωής κάποιος θεωρείται ηλικιωμένος.

Φυσικά δεν υπάρχει τρόπος για να καταστείλουμε την διαδικασία της φυσικής γήρανσης. Είναι κάτι που συμβαίνει από τότε που υπάρχει το ανθρώπινο είδος και αποτελεί την φυσική εξέλιξη του ανθρώπου.

Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τα σημάδια της εμφάνισης της, όπως και να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, καθώς η γήρανση δεν εκδηλώνεται μόνο επιφανειακά αλλά μας επηρεάζει και οργανικά.

Ποιες είναι όμως οι εξωτερικές αλλαγές που παρατηρούνται;

αντιγήρανση προσώπου πρόληψη

Οι εξωτερικές αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εμφάνισή μας είναι και αυτές που γίνονται πιο γρήγορα αντιληπτές στον χρόνο. Γι’ αυτές ανησυχούμε περισσότερο και φοβόμαστε ότι θα παρατηρήσουν και οι άλλοι ότι μεγαλώνουμε.

Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης φαίνονται περίπου μετά τα 25 χρόνια. Ξεκινάνε με μικρές ρυτίδες έκφρασης. Αυτές εμφανίζονται στο χαμόγελο και στο μέτωπο.

Όσο περισσότερο μεγαλώνουμε, σε τόσο περισσότερα σημεία εμφανίζονται, και με μεγαλύτερη ένταση. Στο πόδι της χήνας, κάτω απ’ τα μάτια, στο λαιμό και γενικά σε όλο το πρόσωπο.

Στη συνέχεια, αρχίζουν να εντοπίζονται σε όλο το σώμα με την μορφή χαλάρωσης, καθώς και με ρυτίδες. Το σώμα αρχίζει να μικραίνει και να μαζεύει και να γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Κάτι που φυσικά δεν μας αρέσει και μας στεναχωρεί.

Ποιες είναι οι αλλαγές που παρατηρούνται στο εσωτερικό μας;

Βέβαια αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί πιο πολύ και εκεί που θα έπρεπε να δώσουμε περισσότερη σημασία, είναι στο τι γίνεται με το μέσα μας και τι μας συμβαίνει οργανικά.

Τα σημεία που μπορούν να επηρεαστούν από τη γήρανση, λοιπόν, είναι πάρα πολλά γιατί το ανοσοποιητικό μας εξασθενεί κατά πολύ και γινόμαστε πολύ πιο επιρρεπείς σε ασθένειες και ιούς.

Αρχικά, αλλάζει το μυοσκελετικό μας σύστημα. Από εκεί ξεκινάνε όλα και είναι ένα βασικό σύστημα του οργανισμού μας. Επίσης, επηρεάζονται τα νεφρά, τα μάτια, το νευρικό σύστημα και ο εγκέφαλος. Υπάρχει φθορά και στα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

Τέλος μπορεί να αλλάξει το βάρος, να επηρεαστεί ακόμα και ο ύπνος, η διάθεση και η συμπεριφορά του ατόμου.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να βελτιώσεις όλα αυτά;

Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι αδύνατο να αντιστρέψουμε την διαδικασία της γήρανσης αλλά μπορούμε να επέμβουμε για να καθυστερήσουμε ή και να αλλάξουμε παροδικά την διαδικασία.

Η καλή ζωή γενικότερα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όλο αυτό. Η γυμναστική είναι κάτι που θα αλλάξει την ζωή σου. Ακόμα και η διατροφή είναι πολύ σημαντικός παράγοντας.

Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν, αν χρησιμοποιούνται συστηματικά, και οι κρέμες που ειδικεύονται στην αντιγήρανση προσώπου. Η συχνή περιποίηση καθιστά την καλή υγεία της επιδερμίδας. Τα serum, οι κρέμες και οι μάσκες αντιγήρανσης είναι το μυστικό σου!

Ακόμα και μερικά βότανα που αποτελούν φυσική αντιμετώπιση είναι αρκετά ευεργετικά.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες μη επεμβατικές μέθοδοι στην αισθητική που έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές και με την δράση τους προλαμβάνουμε, καθυστερούμε και βελτιώνουμε τα σημάδια του γήρατος.

Αντιγήρανση προσώπου με την βοήθεια της αισθητικής.

αντιγήρανση προσώπου περιποίηση

Στο Charites Beauty and Spa θα βρεις τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της αντιγήρανσης του προσώπου. Θα σου προτείνουμε τις καλύτερες θεραπείες που μπορείς να κάνεις για να δώσεις ένα δώρο στον εαυτό σου!

75.15: Θεραπεία με έντονη αντιγηραντική δράση η οποία συμπιέζει και επαναπροσδιορίζει το περίγραμμα του προσώπου δίνοντας αποτελέσματα lifting.

Το εξειδικευμένο plumbing massage σε συνδυασμό με τα προϊόντα εμπλουτισμένα με εκχυλίσματα μαστίχας λειαίνουν τις ρυτίδες έκφρασης συσφίγγουν το δέρμα και προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

BIO PLACENTA THERAPY: Η απόλυτη αντιγηραντική και συσφικτική θεραπεία.

Καλλυντική επαγγελματική θεραπεία θρέψης και βελτίωσης της επιδερμίδας με σημάδια κόπωσης.

Τα προϊόντα πλούσια σε bioplacenta, βιταμίνη c, κόκκινο και μαύρο χαβιάρι προσφέρουν στο δέρμα βαθιά ενυδάτωση και ενισχύουν την φυσική λειτουργία ανανέωσης και συνοχής της επιδερμίδας.

Ιδανική για θαμπά δέρματα με βαθιές ρυτίδες  όπως επίσης και με σημάδια οξειδωτικού stress, φωτογήρανσης και χαλάρωσης.

XMF FACE THERAPY: Θεραπεία προσώπου που αποτελεί σύμμαχο κατά του γήρατος .

Η phytomer σε συνεργασία με οστεοπαθητικούς σχεδίασε πλήρη τεχνική massage, τo επονομαζόμενο pro youth massage,που σε συνδυασμό με προϊόντα από 100% φυσικά υψηλής τεχνολογίας θαλάσσια σάκχαρα, στοχεύουν στην αναζωογόνηση του δέρματος, την λείανση ρυτίδων και την σύσφιξη.

Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Που βρισκόμαστε;

Το Charites Beauty and Spa βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα Αριστοτέλους 4 στον 4ο όροφο. Μπορείς να μας καλέσεις στο 2310 242 243 ή να επισκεφθείς την σελίδα μας στο Facebook. Ακόμη, μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου εδώ